"Прозрачност без граници": Липсва организация в ЦИК

  • 16 април 2013 15:35

  • 753
  • 0
"Прозрачност без граници": Липсва организация в ЦИК
©

Междинен мониторинг на Асоциация "Прозрачност без граници" сочи като основен проблем в предизборната кампания липсата на организация в Централната избирателна комисия, информира БНР.

"Точно това доведе до голям брой нарушения и съмнения в почтеността на изборите през 2011-а", посочи изпълнителният директор на асоциацията Калин Славов. По думите му, и сега не се спазват основни законови срокове на хронограмата, която самата Централна избирателна комисия е приела.

"Има проблеми с политическата безпристрастност при вземане на важни решения и блокиране на такива важни решения. Оказва се, че въпреки силният граждански натиск, в резултат на който бяха взети законодателни мерки за отваряне на дейността на ЦИК към широката публика, към една по прозрачна Централна избирателна комисия, се отива по скоро към един, бих нарекъл, формализъм в прилагането на тези решения", смята Калин Славов.

Той посочи още, че фатално се закъснява с обученията на Районните избирателни комисии, както и с информационната кампания на ЦИК. От "Прозрачност без граници" представиха и клип срещу купуването на гласове, за който са използвали кадри от сериала на БНТ "Под прикритие".

Сигнали за нарушения на изборния ден могат да се подават на безплатния телефон на асоциацията 0800 11 224.

Последвайте канала на

Десислава Станева
753 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини