Обучават членовете на избирателните комисии да работят с ксерокси

  • 10 април 2013 14:45

  • 1777
  • 0
Обучават членовете на избирателните комисии да работят с ксерокси
©

Членовете на избирателните комисии ще бъдат обучени как да работят с копирните машини за отпечатване на изборните протоколи, информира БНР. Вчера беше одобрена фирмата, която ще достави 12 300 копирни машини за изборите на 12-ти май.

Ще бъде подготвена инструкция за процеса на копиране, ще има и демонстрационен филм как се работи с копирната техника, обясни главният секретар на МС Росен Желязков: "Даваме си сметка, че боравенето с непозната техника би предизвикала възможни затруднения, но същевременно считаме, че нивото на подготвеност на членовете на комисиите или на част от тях или поне на един от тях е такова, че да може да борави с подобен тип техника, изискваща не повече от четири движения за копиране, което е много по елементарно от боравенето, примерно, с мобилен телефон. С обученията на комисиите, които се провеждат за всички избори ще бъдат проведени и такива обучения от страна на РИК-овете, ЦИК, такива устройства ще бъдат раздадени тези дни на областните управители, на кметовете на общините".

Предвижда се при дефект на копирната машина тя да бъде заменена до два часа, уточни той: "Това беше изискване, реакция до два часа от подаването на сигнала. Нашето виждане е тази техника да не бъде складирана след това в очакване на следващите добри времена или аналогичното й използване, а да бъде предоставена за безвъзмездно управление на училищата".

Последвайте канала на

Десислава Станева
1777 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини