Тихомир Безлов: Вероятността от още едни избори до края на годината е голяма

  • 08 април 2013 07:45

  • 1061
  • 2
Тихомир Безлов: Вероятността от още едни избори до края на годината е голяма
©

Предстоящите избори са най - неясните от 23 години насам, заяви в сутрешния блок на БТВ "Тази сутрин" социологът Тихомир Безлов. Той припомни, че вече ожесточената битка между партиите е стартирала, независимо че самата предизборна кампания не е започнала.

Безлов съобщи, че в момента вариантът е между 3 и 7 партии да влязат в парламента. Ако влязат четири партии в парламента има следният вариант - ГЕРБ да направят правителство на малцинството, несъставяне на правителство, тоест нови избори и вариант БСП и ДПС да направят правителство или ГЕРБ и "Атака" да направят правителство. "Всичко зависи от процентите, които ще вземат партиите", добави Безлов.

Социологът не отхвърли варианта да има нова голяма вълна от протести. "По край социалните мрежи активността на улицата е по - голяма", припомни Тихомир Безлов. Той напомни, че за първи път есе е видяло влиянието на социалните мрежи при случая с цар Киро.

Безлов заяви обаче, че най - важното е какво ще се случи, ако има някакво правителство. "Анализаторите прогнозират, че предстои нестабилност. Вероятността за нови избори до края на годината е много голяма", добави той.

По думите му, обаче в момента по - голяма е вероятността  да влязат шест партии в бъдещия парламент.

Той изрази мнение още, че най - голяма стабилност ще има при коалиция между БСП и ГЕРБ.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1061 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Винету

2013.04.09 | 19:35

2
Аз, близките ми и приятелите ще гласуваме за Атака! Казах!!!
Българин още малко

2013.04.08 | 13:32

1
Сами си докарахте тази патова ситуация!!! Сами сте си виновни за всичко!!! Оставихте червените да харчат парите Ви, без да ги притеснявате вече 23 години! Разбихте крехката демокрация, която се създаде тогава и създадохте изкуствена червена демокрация чрез комунисти. А просто трябваше с нокти и зъби да я защитавате тази истинската, изстраданата, тази която събра двете Германии ако щете! Трябваше! Докато прохождаше, защото беше единственото печелившо благо, което имахме тогава! Защо оставихте комунистите да ни управляват под различни форми и наименования? Оставихте ДПС за 23 години да ни научи да говорим на турски, а загърбихте образованието, българския език и българското възпитание на българските деца! Плащахте на медиите и вестниците 23 години, да ви промиват мозъците и да направят от Вас това, което сте сега...да не знаете за кого да гласувате, да нямате избор, да сте изгнаници и чужденци в собствената си страна! Защо се дръглихте и карахте за идеи и политика, защо се развеждахте и се въртяхте като фурнаджийски лопати толкова години? Защо защитавайки червени или сини, си мислехте че всичко заявиси от Вас, а продължавахте да си отглеждате беззаконие и безпринципност? Защо беше всичко това, като накрая пак комунисти избирате да Ви управляват, а и ще ви управляват? Защо? Крайно време е да си отговаряте вече на много въпроси! На всички тези, на които е трябвало да си отговаряте през проспаните години! Всичко си има цена и тя рано или късно се плаща!!!

Добави коментар

Водещи новини