Александър Томов: Изборите стартират с партиен монопол

  • 04 април 2013 07:40

  • 1335
  • 4
Александър Томов: Изборите стартират с партиен монопол
©

Искаме променя в политиката. Парламентарните избори ще стартират с т. нар. партиен монопол. Това каза Александър Томов от Коалиция "Българска партия" в сутрешния блок на БНТ по повод предсрочните избори и политическата обстановка у нас.

Друг гост в сутрешния блок бе доц. Надя Миронова, зам.-председател на Единна народна партия, която  заяви, че тяхната амбицията ни е да направят следващата логична стъпка в развитието си. "Ние не искаме да сътворяваме чудеса", каза още тя.

Тодор Дечев от Коалиция "Горда България" и съпредседател на "Свободен народ", заяви че те не трябва да страдат от комплекса малка партия. "Трябва да се поставят банките там където им е мястото, трябва да се намалят лихвените проценти и да се справим с проблемите на малкия и среден бизнес", каза още той.

Александър Томов от Коалиция "Българска партия" заяви, че България драстично е изостанала от останалите страни и по доходи, и по преспективи. Той бе категоричен, че партиите не трябва да се делят на малки и големи. Голяма част от членовете на нашата коалиция дойдоха от протестиращите, те са образовани хора. Амбицията ни е много голяма и е за промяна за самата политика. Това, което се случва в икономиката и в социалната политика се чувства от хората по джоба им и това е трагично, каза още Томов.

Дечев допълни, че в техните листи също има млади и много интелигентни хора. Той коментира, че служебният кабинет е един добре гримиран римейк на ГЕРБ и тяхното управление.

На въпрос кой е потенциалният им коалиционен партньор доц. Миронова заяви, че те са позиционирани в десното политическо пространство. Така че тя не би се ангажирала с назоваването на коалиционен партньор, защото не се знае кои партии ще са в парламента. Ние сме в коалиция с нашия избирател, каза още тя.

Според Александър Томов две от водещите партии стартират официално с 300 000 платени избиратели, това е така наречения партиен монопол. Ние нямаме чисто ляво и дясно политическо пространство. Плоският данък, който бе въведен от Станишев, е дясна политика. Предишните управления бяха олигархични. Бойко Борисов не промени това, каза още той. Томов обясни, че те искат да премахнат плоския данък и хората с доходи до 500 лева да не плащат нищо, а тези от 500 до 2000 - да плащат 10% и т.н. Комплексно трябва да се промени сегашната Комисия за защита на конкуренцията. Тя на практика не прави нищо. Трябва да се разбият монополите, категоричен е Томов.

На въпрос кои са приоритетите им, от "Свободна България" заявиха, че искат разбиване на банковия картел и връщане на парите в малкия и среден бизнес, намаляване на лихвите с 50%. У нас те са два пъти над референтните за Европа. Искаме и незабавна оставка на директора на БНБ и банката да започне да изпълнява функцията си на контрольор,категоричен е Дечев.

Последвайте канала на

1335 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.04.05 | 14:37

3
Сашо,ти защо не си в затвора? Или се надяваш на имунитет след изборите. Да не те плаша,ама парламент няма да видиш и след изборите ще трябва да влезеш, а там е пълно с индийци.
Daniela Dokovska

2013.04.05 | 14:48

4
Точно пък Томов трябва да влезе,защото е компетентен и предлага мерки за, а не против хората.Той първи протегна ръка на младите и за плоския данък, и КЗП е прав.Нека този партиен монопол от големите партии да бъде разбит.В неговата партия има млади хора от протестите.Томов има богат политически опит.
123

2013.04.05 | 07:31

2
Moderatore ne mi ztrivay komentarite.Samo kazvam,che na toya myastoto e v kokoshkarnika,kakavto e.
mer

2013.04.05 | 07:31

1
Тоя пък къде се бута. Няма никакъв шанс! БСП срещу ГЕРБ е битката - всички други са за разбиване на гласовете. Срещу ГЕРБ трябва да се гласува, защото те направиха постоянна икономическа, социална и политическа криза. при това умишлено! 2та милиарда на Борисов не са се появили току-така, а са плод на 4 години крадене!

Добави коментар

Водещи новини