Основна ни цел е конкурентоспособно земеделско производство, заяви зам.-министър Момчил Неков

  • 01 май 2022 15:35

  • 719
  • 2
Основна ни цел е конкурентоспособно земеделско производство, заяви зам.-министър Момчил Неков
© Министерство на земеделието
Слушай новината Слушай новината

Едни от най-важните и трайни цели, които си постави ръководството на Министерство на земеделието е подпомагането на българското земеделско производство, за да стане конкурентоспособно и отговарящо на европейските стандарти. Това заяви в Първомай заместник-министърът на земеделието Момчил Неков, който посети града по случай Деня на труда и откриването на майските културни празници, съобщиха от пресцентъра на министерството. 

Неков посочи, че екипът на министерството полага усилия, за да бъде възродено българското земеделие, както и за решаването на всеки проблем на земеделския производител, свързан с производството или пазара. 

Заместник-министърът отбеляза, че сред основните цели са качеството и безопасността на предлаганите храни на пазара, както и производство на продукти с висока добавена стойност. 

„Стремим се да създаваме възможно най-добри условия за достъп на българските храни на пазара, включително и директно от фермата или малкия производител, така че да можем да върнем българския вкус на нашата трапеза“, заяви още заместник-министър Неков.

Той допълни, че сред приоритетите на Министерството на земеделието са подобряване на състоянието на поземлените отношения и хидромелиорациите, взаимоспомагателен фонд при природни бедствия и пазарна цикличност, засилване пазарните позиции на земеделските производители и преработватели във веригата на предлагане на храни, високото ниво на защита на човешкото здраве и интересите на потребителите по отношение на храните.

Зам.-министърът на земеделието Момчил Неков: Прилагането на ПРСР трябва да доведе до подем в селското стопанство

„Във фокуса на вниманието ни са и ключови въпроси като постигане на устойчивост на малките и средни стопанства и на уязвими, но традиционни и перспективни сектори – животновъдство, производство на плодове и зеленчуци, биологично земеделие“, каза Момчил Неков. 

Той отбеляза, че община Първомай успешно усвоява средства от европейските фондове, което създава условия за развитие на бизнес и подобрява инфраструктурата. Заместник-министърът пожела на участниците в празника да продължат да развиват успешно общината и да продължат да постигат успехи, които да са пример за поколенията. 

Константин Тодоров
719 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ууу

2022.05.01 | 18:04

2
Марш бе

2022.05.01 | 16:59

1
Много ,хубава реч .Ние българите само мечтаем за нашето родно производство .Дали ще направите нещо по въпроса .????

Добави коментар

Водещи новини