Земеделският министър ще открие в Бургас международна конференция

  • 09 май 2022 14:47

  • 412
  • 3
Земеделският министър ще открие в Бургас международна конференция
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Министърът на земеделието д-р Иван ИвановИван ИвановИван Иванов е роден през 1975 в гр. Шумен, завършва средно образование в гр. Шумен в ГПЧЕ „Никола Й. ще открие утре в Бургас международно събитие, посветено на 30-годишнината от прилагането на подхода ЛИДЕР/Водено от общностите местно развитие (ВОМР) в Европейския съюз. Конференцията продължава до 12 май в Бургас и Поморие, съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство. 

Форумът се организира от земеделското министерство и в него ще участват също заместник-министърът на земеделието Момчил Неков, депутати, представители на изпълнителната власт и парламента на Румъния, участници от Франция, както и представители на Европейската комисия, кметове, представители на управляващите органи на финансиращите подхода програми, Държавен фонд "Земеделие", експерти от европейски асоциации на местните инициативни групи и служители и участници от местните инициативни групи.

Подходът, който се изпълнява вече втори програмен период, е част от Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.). Целта на събитието е да бъде представена подготовката за прилагане на подхода ЛИДЕР/ВОМР за следващия програмен период и да бъдат обсъдени добри практики при изпълнението му до момента. 

По време на международния форум ще бъде проведено изложение – базар с местни продукти и занаятчийски произведения от териториите на местните инициативни групи от България и Румъния. Изложението ще се проведе между 10 и 12 май на площад "Св. Св. Кирил и Методий" в Бургас и ще може да се види от жителите и гостите на морския град. 

Земеделският министър: Ще настояваме ДДС за хляба и храните да бъде намален от 20 на 9 процента

Константин Тодоров
412 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
БЕЛОМОР КАНАЛ

2022.05.10 | 08:27

3
ГЮБРАЦИТЕ, САМО С БОЙ СЕ РАЗБИРАТ!
БЕЛОМОР КАНАЛ

2022.05.10 | 08:25

2
КОЙ Е СОБСТВЕНИКА НА ЗЪРНО СКЛАДОВЕТЕ БЕ, ГО ВЕДО!
БЕЛОМОР КАНАЛ

2022.05.10 | 08:24

1
ПАК ЩЕ ИМА БЕЗПЛАТНА ЛАПАЧКА :)

Добави коментар

Водещи новини