Започва приемът за "Стартова помощ за млади земеделски производители"

  • 16 ноември 2021 14:50

  • 1772
  • 0
Започва приемът за "Стартова помощ за млади земеделски производители"
© Getty Images/Guliver

До 25 ноември 2021 г. ще се открие приемът за проектни предложения по подмярка 6.1 "Стартова помощ за млади земеделски производители" от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Това съобщи заместник-министърът на земеделието, храните и горите Георги Събев при откриване на онлайн дискусия на Тематичната работна група за обсъждане проекта на насоките за кандидатстване по подмярката, цитиран от пресслужбата на МЗХГ днес.

Чрез предстоящия прием ще бъде повишена жизнеспособността на земеделските стопанства и ще се насърчи заетостта в селските райони. Приоритет ще се дава на проекти за сертифицирано биологично производство. Георги Събев е посочил още, че левовата равностойност на 25 000 евро е помощта, определена за подпомагане на един млад фермер, а общият определен бюджет по подмярката е 12 500 000 евро. Финансовите средства са осигурени от Инструмента за възстановяване Next Generation EU.

По време на дискусията са били разгледани условията за кандидатстване към бенефициентите, методиката за оценка на проектните предложения, както и допустимостта за подпомагане, съобразно размера на обработваемата земя.

ДФ "Земеделие" преведе близо 89 млн. лева на фермерите за намален акциз върху газьола

Константин Тодоров
1772 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини