Министър Динкова: Успешно надграждаме сътрудничеството си с Гърция в туризма

  • 23 февруари 2024 15:42

  • 318
  • 2
Министър Динкова: Успешно надграждаме сътрудничеството си с Гърция в туризма
© Министерство на туризма

Съвместната ни програма за действие в сферата на туризма за 2024-2026 г. ни даде възможност да надградим успешното си сътрудничество и да реализираме важни съвместни проекти. Това каза министър Зарица ДинковаЗарица ДинковаЗарица Динкова е заместник-министър на външните работи на Република България с ресор по време на срещата си с Олга Кефалояни, министър на туризма в Гърция.

По време на разговора бяха обсъдени и възможностите за насърчаване на връзките между научните среди на двете държави, чрез съвместни инициативи. Министър Кефалояни подчерта, че в рамките на подписаното Споразумение, вече се реализират конкретни предложения, едно от които ще бъде между университети в Атина и София за засилване ролята на културата и устойчивия туризъм в икономическото развитие и социалните иновации.

Министрите обсъдиха и привличането на България като страна към Изследователската обсерватория, посветена на измерването на устойчивото развитие на крайбрежния и морския туризъм.

Министър Динкова: Туристическият сектор е моят отбор

Министър Динкова се срещна и със заместник-министъра на туризма на Кипър Костас Кумис. Тя посочи, че България работи активно за реализиране на нов подход за маркетинг и реклама на България, с фокус върху Черноморските общини и специализираните видове туризъм.

Посещенията на туристи от Кипър у нас през 2023 г. са 20 708, това е с 27,6% повече спрямо 2022 г. Водещите дестинации за кипърските туристи у нас са София и Банско, поясни министър Динкова.

Костас Кумис предложи да бъде подписано споразумение в сферата на туризма между министерствата на туризма в България и Кипър.

Сред темите на разговор бяха съвместни инициативи за насърчаване на туристопотока, както и разработването и промотирането на обща програма за привличане на туристи от Китай.

Последвайте канала на

Владимир Василев
318 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 09:47

2
❤️ Г­­­о­­­р­е­­­щ­­и­­­ ­­м­о­­­м­­­и­­ч­е­­­т­а­­ ­­в­и­­­ ­о­ч­­­а­­к­­­в­­а­т ­­-­ X­­1­8­­­.­­F­U­N

2024.02.23 | 18:42

1
Алоо,нашата е шизофреничка...не знае какво приказва и каква е действителността !

Добави коментар

Водещи новини