България е в сериозна туристическа конкуренция със своите съседи

  • 22 март 2024 07:56

  • 486
  • 2
България е в сериозна туристическа конкуренция със своите съседи
© Novini.bg/ Canva

Необходимо е облекчаване на визовия режим за туристи от трети страни. Това мнение изрази пред БНР Байко Байков - управител на един от големите туроператори за изходящ и входящ туризъм, регистриран в България, Сърбия и Македония.

За разлика от Сърбия или Гърция например у нас липсва нагласата на туристическия бизнес да действа сплотено и да наложи единен фокус, смята Байков.

България среща сериозна конкуренция на международния туристически пазар, тъй като това, в което сме силни, е по-популярно и на съседните пазари.

Зимата се завърна с нова снежна покривка в Пампорово

От Италия и Испания по-голямата част от туристическия поток пристига у нас неорганизирано, отчита любопитен детайл Байко Байков.

Голяма част от пазара ни е фокусиран върху класическите плажни почивки, но недостатък в момента се явява близостта ни до войната в Украйна, посочва Байков.

Интересът на китайците към Сърбия е много по-голям, заради безвизовите пътувания и директните линии – 500 седалки седмично от Китай до Белград.

Комбинацията Сърбия – България за тях е добре дошла, стига да можем да я предложим като възможност, коментира Байко Байков.

Като добър пример той откроява проект между Сърбия, Северна Македония и Албания за безвизови пътувания.

2023 г. беше отлична за изходящия туризъм, входящият е в процес на възстановяване, обобщава Байков.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
486 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 08:41

2
❤️ Г­­о­­р­­е­­щ­и­ ­­м­­­о­м­­­и­ч­­е­­­т­­­а­­­ ­в­и­­ ­о­­ч­­а­­­к­­в­­­а­т ­-­­­ X­­1­­­8­­.­F­­­U­­N

2024.03.22 | 13:28

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини