Министър Динкова обсъди подготовката на летен сезон 2024 с представители на областните управи на Бургас, Варна и Добрич

  • 29 януари 2024 17:08

  • 759
  • 2
Министър Динкова обсъди подготовката на летен сезон 2024 с представители на областните управи на Бургас, Варна и Добрич
© Министерство на туризма

Министърът на туризма Зарица ДинковаЗарица ДинковаЗарица Динкова е заместник-министър на външните работи на Република България с ресор и областните управители на Бургас – Пламен Янев, Варна – Адрияна Андреева и инж. Веселин Димитров от областната управа в Добрич, обсъдиха подготовката на летен сезон 2024.

Областните управители подчертаха, че едно от основните предизвикателства пред тях е безопасността и чистотата на плажовете, които са останали без концесионер, и според Закона те трябва да бъдат поддържани от областната управа.

Именно поради тази причина министър Динкова, пое ангажимент пред областните управители, те да бъдат своевременно уведомени кои плажове в техните области ще останат без концесионер през летните месеци на 2024 г. Целта е те да бъдат обезпечени с водни спасители възможно най-бързо.

Министър Динкова: България е едно от най-красивите места в Европа

Министърът на туризма подчерта, че ранната подготовка за летния сезон е от ключово значение, затова е изпратила покана за среща към Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на транспорта, Министерството на здравеопазването и Министерството на околната среда и водите.

На срещата, която ще бъде под патронажа на премиера Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С, ще бъдат обсъдени възможните решения на дълго трупани проблеми свързани с инфраструктурата, водоснабдяването, командироването на медицински и полицейски служители в пика на летния сезон.

Ранната подготовка и реформите, които Министерството на туризма предприе, са от ключово значение за успешен летен сезон, подчерта Зарица ДинковаЗарица ДинковаЗарица Динкова е заместник-министър на външните работи на Република България с ресор.

„Изключително щастлива съм, че „Програма за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в черноморските общини в Република България“ стартира отлично. Вярвам че благодарение на нея, общите ни усилия и активното участие както на изпълнителната, така и на местната власт, тази година ще се поздравим с успешен летен сезон и повече туристи“, допълни още министър Динкова.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
759 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.01.30 | 02:08

2
F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

2024.01.30 | 00:09

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини