Бившият директор на БЕХ: Хора от кръга на министъра облажили ли са се от сделките на "Булгаргаз"?

  • 08 февруари 2022 17:46

  • 4045
  • 4
Бившият директор на БЕХ: Хора от кръга на министъра облажили ли са се от сделките на "Булгаргаз"?
© Кадър: Нова телевизия

Предишното ръководство на „Булгаргаз“ продаваше газ, когато има излишък, за да вземе ликвидност да покрие някои разходи. Никой не е намалил изпомпването на газ от Чирен. Това, което се случва сега показва некомпетентност или умисъл. Защо изпомпваме от Чирен и го продаваме, а не го пазим, защото не знаем какво ще стане? Това заяви бившият директор на БЕХ Валентин НиколовВалентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна, в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

„Понеже „Булгаргаз“ взима по-евтин газ от Азербайджан и се получава един микс, който е по-евтин от газовите борси. Няма как някой да внесе газ отвън, защото „Булгаргаз“ е в господстващо положение, а и газта, която продава е по-евтина“, уточни той.

Огромна финансова дупка заварило новото ръководство на "Булгаргаз", няма как да се разплатим за газ с руснаци и азери

По отношение на посредниците в реализираните сделки през последните дни, Николов заяви: „Имам информация, че бившата фирма на новия изпълнителен директор на „Булгаргаз“ е взела от тази газ. Това е конфликт на интереси. Трябва да се попита дали хора от кръга на министър Николов също са се облажили? Освен това да се установи дали е изтекла информация, че ще има намаляване на капацитетите“, каза Валентин НиколовВалентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна,.

Според него е съмнително, че министърът скоро беше в Азербайджан, но не са били оповестени никакви новини оттам. Тойприпомни скандала с изтичането на договора за азерски газ, което не се понрави на доставчиците.

„КЕВР е единственият орган, който може да изкара всички данни. Защо отстраниха председателя на КЕВР и засекретиха всички данни?“, пита се Николов.

По повод изнесените данни от новото ръководство на газовия доставчик, че липсва архивът на „Булгаргаз“, бившият депутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в обясни: „Няма как, при положение, че „Булгаргаз“ постоянно се отчита на Съвета на директорите да се скрие архив. Той може да се възстанови много лесно. Всичко това е, за да се отклони вниманието на хората“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4045 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
баба гицка

2022.02.09 | 12:06

4
доказания лъжец кирчо ограбва България, а тъпаците продължават да вярват на лъжите на прокопа
6

2022.02.08 | 18:42

3
Е ти тъпак вече с нищо няма да се облажиш.
Като чуя някой,

2022.02.08 | 18:34

2
който казва "газта" и ми е ясно, че няма какво повече да го слушам. Шибайте се с тия гнусни гербави неграмотни насекоми, мисирките.

2022.02.08 | 18:29

1
А ми да разбере,ама между другото ти кажи от вашите сделки кои тиквени министри се облажаваха.

Добави коментар

Водещи новини