Гледай на живо

Очаквайте в 18:00 часа: ЦСКА 1948 - Славия и Царско село - Струмска слава

За първи път в 170-годишната си история "Ройтерс" ще има жена за главен редактор

13 април 2021 14:08

За първи път в 170-годишната си история "Ройтерс" ще има жена за главен редактор
© gettyimages
270 0

"Ройтерс" обяви, че Алесандра Галони ще поеме поста на главен редактор от следващата седмица, ставайки първата жена, оглавявала световната информационна агенция в нейната 170-годишна история, предаде БНР.

Галони поема поста от Стивън Дж. Адлер, който се пенсионира, се казва в изявление на Thomson Reuters.

Смъртта на принц Филип и нейното отражение върху британската монархия

47-годишната Галони заяви, че е "развълнувана" от възможността да "ръководи редакция от световна класа, пълна с талантливи, отдадени и вдъхновяващи журналисти".

Родом от Рим и владееща четири езика, Галони започва кариерата си в италианската служба на Reuters и се присъединява към агенцията през 2013 г. като редактор на бюрото за Южна Европа и по-късно става глобален управляващ редактор. В продължение на 13 години тя заема различни позиции в Wall Street Journal в Ню Йорк, Лондон, Париж и Рим, специализирайки в сферата на бизнеса и икономиката.

Стив Хаскър, президент и главен изпълнителен директор на Thomson Reuters, заяви: "Във време, когато светът изключително много се нуждае от независима, безпристрастна журналистика, ние приемаме сериозно необходимостта от разширяване на възможностите за всички наши клиенти. Алесандра ще направи точно това."

Мая Йорданова
270 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини