Киберексперт: Търговията с криптовалута не е незаконна, но не и регламентирана

  • 12 януари 2023 21:35

  • 812
  • 2
Киберексперт: Търговията с криптовалута не е незаконна, но не и регламентирана
© Кадър: БТВ
Слушай новината Слушай новината

Търговията с криптовалута не е незаконна, но не и регламентирана. Това каза в ефира на БТВ експертът по киберсигурност Любомир Тулев във връзка със започналото разследване срещу платформата за търговия с криптовалута Nexo.

По думите му в средата на миналата година в Европейския съюз е започнала дискусия за европейска регулация на този пазар и се очаква тя да бъде приета тази година. Винаги сме свикнали тази регулация да върви постфактум, след като вече нещата са се случили, допълни експертът.

Има задържани при мащабната акция срещу българската криптобанка Nexo

„Това, което „Нексо“ дава като нов продукт, е онлайн криптобанка. С тази платформа освен че може да закупите криптовалута, както може да го направи всяка друга известна ексчейндж платформа, „Нексо“ ви дава възможност и за  дебитна и кредитна карта, с която вие може да ползвате вашите активи, които имате в портфейла. Твърди се, че е допуснала гражданин да търгува в тази платформа, който е финансирал терористична дейност. Дали това е така, предстои да разберем“, коментира експертът във връзка с днешната акция на прокуратурата.  

Тулев подчерта, че тези платформи имат много стриктен контрол върху това кого да допуснат като потребител и то след сериозна проверка – валиден документ за самоличност, интервю онлайн, платени сметки, които доказват къде живееш.

Мая Йорданова
812 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ху кеърс

2023.01.13 | 06:08

2
Пълни глупости като цяло. Яд ги е, че немогат да докопат пата през крипто и сега правят новини да оплюят системата.А политиците толкова са откраднали, че целият криптосвят няма толко пари в него, и и и някой да им потърси отговорност?
Брях

2023.01.12 | 22:30

1
Пирамиди, фараони...

Добави коментар

Водещи новини