Кирил Ананиев ще отговаря на актуални въпроси на членовете на Комисията по здравеопазване

Булфото (архив)
share

Министър Кирил Ананиев ще отговаря на актуални въпроси на членовете на Комисията по здравеопазване. Това предвижда програмата за работа на комисията. 

Заседанието ще се проведе от 15.30 ч. в сградата на пл. „Княз Александър I” № 1, зала 130. Като точка първа от заседанието на комисията е предвидено министърът на здравеопазването Кирил Ананиев да отговаря на депутатски въпроси.

Съгласно Правилника за организацията и дейността на Народното събрание в началото на заседанията на постоянните комисии, всяка първа сряда или четвъртък на месеца, ресорните министри се явяват пред съответните комисии и отговарят на актуални устни въпроси, отправени от членове на комисиите на самото заседание. Отправените въпроси следва да се отнасят до конкретни политики и не могат да съдържат искания за предоставяне на подробни числови данни.

Ресорният министър, към когото е отправен въпросът, отговаря веднага след задаването му. В случай на отсъствие на министъра по уважителни причини комисията съгласувано с него определя заседанието, на което ще отговаря на актуални устни въпроси.

Право на по два актуални устни въпроса има член на комисията от всяка парламентарна група, а народните представители, нечленуващи в парламентарна група, имат право общо на два въпроса. На вниманието на членовете на комисията се поставят и промени в Закона за лечебните заведения, които ще бъдат разгледани на първо четене.

Водещи новини

Още новини