Младеж призна за участие в атаката срещу германски евродепутат

  • 05 май 2024 14:45

  • 602
  • 0
Младеж призна за участие в атаката срещу германски евродепутат
© Getty images (архив)

Младеж на 17 години се предаде днес на властите в Германия, твърдейки, че е един от извършителите на нападението в петък срещу евродепутат от Германската социалдемократическа партия (ГСДП), което шокира страната, съобщи АФП,  цитирана от БТА.

Младежът отишъл в полицията в Дрезден, Източна Германия, и заявил, че е "нападателят, който е ударил политика от ГСДП", партията на канцлера Олаф ШолцОлаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021, докато той е разлепвал плакати за европейските избори през юни.

Евродепутатът Матиас Еке, водач на листата на ГСДП в провинция Саксония за евроизборите през юни, е бил пребит от четирима неизвестни нападатели на улица в Дрезден. Тежко ранен, 41-годишният политик е трябвало да бъде хоспитализиран и да претърпи операция.

Ляв германски политик пострада тежко при атака в Дрезден

Непосредствено преди нападението 28-годишен мъж, който лепил плакати на партия "Зелените" на същата улица, също е бил пребит "с юмруци и крака" съобщи полицията, която подозира, че става дума за една и съща група нападатели.

Германският канцлер Олаф ШолцОлаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 осъди вчера нападението срещу Еке, като заяви, че нападенията срещу служители на изборна длъжност "застрашават" демокрацията. "Никога не трябва да приемаме подобни актове на насилие", премиерът в Берлин.

Олаф Шолц: Нападенията срещу служители на изборни длъжности са заплаха за демокрацията

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
602 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини