Доналд Тръмп в разговор: Джо Байдън ръководи гестаповска администрация

  • 05 май 2024 20:29

  • 858
  • 7
Доналд Тръмп в разговор: Джо Байдън ръководи гестаповска администрация
© Getty images (архив)

Републиканецът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, който се бори за преизбиране за президент на САЩ,  обвини съперника си от Демократическата партия, настоящия президент Джо БайдънДжо БайдънДжо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 г. в в ръководене на "гестаповска администрация". Тези коментари са били направени от Тръмп по време на частна среща с донори. Запис от това изказване беше разпространен в американски медии, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Тръмп, който заради своята риторика, си спечели обвинения във фашизъм от страна на правозащитни групи и други свои критици,  е направил сравнение на администрацията на Байдън с нацистката полиция по време на Втората световна война в Германия. Този паралел той направил по време на срещата си донори, състояла се вчера вечерта в имението му Мар-а-Лаго, в  Палм Бийч в щата Флорида.

"Тези хора управляват гестаповска администрация", е заявил Тръмп, според аудиозапис, който са прослушали изданията "Ню Йорк таймс" и "Вашингтон пост".  "И това е единственото нещо, което те имат. И това е единственият начин, по който, според тях, те ще спечелят. И това всъщност ги убива. Но на мен не ми пука за това", е добавил той.

Кампанията на Тръмп не отговори на молбата за коментар относно информациите за това изказване.

Бившият президент, който заемаше поста от 2017 до 2021 г., има редица правни проблеми, свързани с наказателни и граждански дела. Той отрича да е извършил нарушения по всички дела.

Тръмп вече направи редица подстрекателски и расистки изявления по време на кампанията си. Той например сравни имигрантите с животни и предупреди, че ако не спечели президентските избори, може пак да се стигне до насилие, като това от 6 януари 2021 г., когато беше щурмувана сградата на Конгреса от негови симпатизанти.

През ноември Байдън каза, че Тръмп, че е използвал думата "паразити" за политическите си врагове и добави, че това напомня на езика на нацистка Германия. Също така миналата година Тръмп заяви, че имигрантите които са влезли незаконно в страната,  са "отровили кръвта на нашата страна".

Някои историци казват, че подобни коментари наподобяват на коментарите на автократите, които са се стремили да дехуманизират своите врагове. Кампанията на Тръмп вече отхвърли сравнения между него и нацистите и фашистите, по-специално сравненията с Адолф Хитлер и Бенито Мусолини.

От щаба на Байдън заяви, че новината за новите изказвания на Тръмп показва гнева и желанието за отмъщение на републиканския кандидат за президент.

Тръмп нарече "корумпиран" съдията, гледащ неговото дело

Последвайте канала на

Novini.bg
858 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2024.05.06 | 05:51

7
Тръмп е ненормалник

2024.05.06 | 04:54

6
Молете се в днешния ден Тръмп да спечели, иначе наистина наближава края на света.
баба гицка

2024.05.05 | 23:13

4
това е антихриста, ще донесе края на света

2024.05.06 | 04:51

5
Правилно. Тръмп единствено може да спаси света, който е тръгнал стремглаво надолу. Много хубаво, че определяте враговете му за антихристи! Истина е!
ТАШКО ТАШКОВ

2024.05.05 | 22:04

3
Слава на Тръмп!!!Велик президент!!!

2024.05.05 | 21:46

2
abrte tramp kakvi sa tvoite usrani republikanci koito ne davaha uj pari za usraina a posle se nadupiha na baidan
баба гицка

2024.05.05 | 21:22

1
тръмп е изрод и носи зло на света

Добави коментар

Водещи новини