Скандален случай! 12 деца в болница след погълнати витамини

share

Скандален случай от Асеновград. 12 ученици от местното училище "Кирил и Методий" погълнаха огромни количества витамини и се озоваха в спешното отделение на болницата в града.

Хапчетата им били раздадени в училището като помощи. Децата ги изпили безконтролно, защото никой не ги предупредил, че трябва да ги взимат по едно на ден, информира Нова телевизия.

Мултивитамините били дарени от Българския червен кръст на 60 деца от училището, които са включени в програмата за подпомагане на подрастващите в неравностойно положение. Всяко едно от тях получило по една кутия със 100 хапчета. Почерпели с витамините и съучениците си.

Така след 2 часа 12 деца от 5-ти, 6-ти и 7-ми клас са откарани с линейки по спешност в местната болница. Витамините били раздадени на децата от домакинката и управителя на стола, а не от медицинската сестра, призна директорката.

Родителите реагираха остро, защото някои от децата страдат от специфични заболявания и за инцидента им съобщили от Спешна помощ, а не от училището. Инспекторатът по образование започва проверка по случая.

Водещи новини

Още новини