Оперираха Стефан Данаилов

Булфото
share

"Довечера (четвъртък - бел. ред.), като ми махнат превръзката, ще стане ясно дали нещата отиват към проглеждане", пошегува се с типичното си чувство за хумор проф. Стефан Данаилов от клиниката в Германия, където са оперирали лявото му око, пише "24 часа".

Известният актьор и депутат усеща още миналата година, че след серията химиотерапии заради злокачествен лимфом зрението му се влошава. Преди седмици почти не вижда с лявото си око. Консултира се с личния си лекар д-р Даскалов, който наблюдава състоянието му след лечението във френска клиника, и с известната офталмоложка акад. Петя Василева.

Двамата лекари са единодушни, че става дума за последствия от лимфома и от отслабена имунна система. Препоръчват операция в Германия колкото се може по-спешно. Убедени са, че тя ще спаси зрението му.

Ламбо заминава веднага за авторитетна клиника там и в сряда е бил опериран. Придружава го д-р Даскалов, който неизменно е до него при всички процедури още от Париж. Прогнозите на немските лекари са оптимистични.

Всякакви слухове, че състоянето му е влошено, ракът се връща и му е присаден костен мозък, са измислица. Мастера е с бодър дух и е убеден, че отново ще работи с любимите си студенти, които го зареждат с енергия, казват от най-близкия му кръг.

"Как се присажда костен мозък в окото?", коментира с ирония негова позната, която не чете клюки, но пък винаги има кой да ги "докладва" на Ламбо, а това го разстройва. Което при все пак крехкото му здраве може да доведе до срив. "Пожалете го. Поне научете истината", призова тя.

Водещи новини

Още новини