Ясна е датата, на която започва всеобщото ваксиниране срещу COVID-19 в ЕС

Getty Images (архив)
share

Председателят на Европейската Комисия Урсула фон дер Лайен обяви кога започва ваксинирането срещу новия коронавирус на територията на ЕС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

По думите ѝ ваксинацията за всички граждани на Общността ще започне на 27-и декември. Изявлението на Лайен идва след отправеното предложение от страна на германския здравен министър, който посочи, че ако Европейската агенция по лекарствата даде зелена светлина на препарата на "Пфайзер", ваксинирането трябва да започне още на 27-и декември за всички 27 държави-членки в ЕС.

Германия ще започне ваксинацията на населението срещу COVID-19 на 27 декември

Започваме възможно най-рано, всички заедно, в един и същи ден – 27-и декември. Нека всички заедно да се обединим и да сложим край на този ужасен вирус, коментира председателят на ЕК и напомни, че за да преборим вируса е необходимо поне 70% от населението на Общността да бъде имунизирано.

Урсула фон дер Лайен апелира от трибуната на Европейския парламент всяка държава да проведе подробна информационна кампания на разбираем език за своите граждани, за да може повече хора да си поставят ваксина.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини