Проф. Андрей Чорабнов, ИТН: Здравето е бизнес, стока, която се купува и продава - ДАНС трябва да се занимава с темата

Булфото, архив
share

Здравето е бизнес, стока, която се купува и продава. Превърнало се е в икономически спор между икономически субекти, подкрепени от партии, каза от парламентарната трибуна проф. Андрей Чорбанов от "Има такъв народ" (ИТН) след края на изслушването на председателя на ДАНС Пламен Тончев относно постъпили жалби, подадени срещу членове на Обществения съвет за изграждане на Национална детска болница и срещу екипа на фондация „Даная“, от „Търговска лига - глобален аптечен център“ АД във връзка с отложеното им инвестиционно намерение за създаване на многопрофилна болница „Мама и аз“.  

"Държавните болници не трябва да са търговски дружества! Това изкривява цялата идея за защита на здравето на нацията, което е обект на национална сигурност, което означава, че ДАНС трябва да се занимава с темата", заключи той. 

От Обществения съвет за бъдещата детска болница алармират за оказван натиск

И зададе ключов въпрос: "Като направим детска болница, откъде ще вземем педиатрите, които да работят в нея? Въпросът е как да генерираме нови и задържим наличните специалисти в България", подчерта Чорбанов. 

Водещи новини

Още новини