Областният кризисен щаб във Враца се събра, за да обсъди коронавируса

Pixabay
share

Вчера, 27 юли, областният управител на област Враца Иван Сълов свика областния кризисен щаб във връзка със заповедта на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, която разпорежда на директорите на съответните РЗИ да уведомят през областните управители кризисните щабове за приетия Национален оперативен план за справяне с пандемията COVID-19.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32992

На срещата от страна на Община Козлодуй присъства зам.-кметът на община Козлодуй Гинка Иванова. Присъстваха й представители на общинските болници.

Директорът на Регионална здравна инспекция Враца, Орлин Димитров, запозна присъстващите с актуалната информация в процеса на ваксинация. В седмицата от 19 до 25 юли в Област Враца са поставени 1 228 бр. ваксини, като 763 от тях са първа доза. От началото на ваксинационната кампания на 27 декември до 25 юли в областта са поставени 36 892 (23.40%) бр. ваксини, а със завършен ваксинационен цикъл са 17 978 (11.40%) човека, тъй като населението на област Враца е 157 637 души.

200 нови случая на COVID-19 у нас, 111 души са излекувани

Г-н Димитров предупреди, че е започнал ръст на заболелите от COVID-19 и през месец септември-октомври се очаква четвъртата вълна, като заразените ще бъдат основно от новия Делта вариант. Мутацията не е опасна за ваксинираните и преболедувалите.

В края на срещата г-н Димитров прикани представителите на всички ръководства на общини от област Враца да ограничат провеждането на масови мероприятия. Поради тази причини Община Козлодуй отменя тазгодишното издание на Фестивал на занаятите и изкуствата, както и традиционният събор на село Хърлец.

Община Козлодуй приканва всички граждани и гости на общината да спазват противоепидемичните мерки, свързани с епидемичната обстановка.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32992

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини