Проф. Кантарджиев: Много хора се докторясват, българинът трябва вече да се е научил на кого да вярва

Нова телевизия
share

Много рано взехме противоепидемични мерки и правихме така, че съвсем малко да бъдат болните от коронавирус хора. Това каза в предаването "Неделята" по Нова телевизия директорът на Центъра по заразни и паразитни болести  и член на Националния оперативен щаб проф. Тодор Кантарджиев.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32991

Бруцелозата е много по-тежка от коронавируса. Човек може да се лекува с месеци и никога да не се освободи от този микроб, който влиза в костния мозък и при всяка друга вирусна инфекция, грип или някакъв сезонен вирусен инфекциозен агент може отново да те върне в тази инфекция, заяви той.

По думите му българинът винаги е имал добра здравна култура. Лошото е, че през последната година в обществената дискусия за мерки за коронавирусната инфекция се явиха много хора, които сега навлязоха в материята, а говорят някои неща, които не са премислили добре. Лекари пък се държат не като лекари, или хора, които се докторясват, но не са лекари, се изказват по чисто медицински проблеми, което малко олеква. Все пак обаче, българинът за тези 12 месеца трябва да се е научил на кого да вярва, каза още проф. Кантарджиев.

НОЩ препоръча на Борисов разхлабване на мерките срещу COVID-19

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32991

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини