Здравният министър с подробности за пунктовете за тестване за коронавирус пред болниците

Булфото
share

Пунктове за антигенни тестове извън лечебните заведения вече функционират в София пред "Пирогов", пред Александровска болница и пред болница "Света Екатерина". Това каза на брифинг министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Пред големите болници в столицата и в страната тече процес по поставяне на такива пунктове.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

В тези помещения гражданите ще имат възможност да си извършват антигенни тестове, когато имат симптоми и притеснения за здравето си, най-вече температура, кашлица, затруднено дишане, липса на обонянение, тежест в гърдите, добави той.

Препоръчвам на гражданите да не си правят тестове, когато нямат никакви симптоми, заяви здравният министър.

Тестовете ще бъдат безплатни за гражданите, уточни проф. Ангелов.

Д-р Брънзалов: Да се правят антигенни тествове, за да се обхванат повече хора

В София към момента има достатъчно болнични легла, като за лечение на коронавирусната инфекция са разкрити около 3000, каза проф. Костадин Ангелов и допълни, че има и достатъчно дихателни апарати.

В отговор на въпрос той уточни, че в момента д-р Данчо Пенчев е зам.-директор на РЗИ-София.

Всички, заявени в регионалните здравни инспекции, количества за медикамента ремдесивир са задоволени, каза здравният министър по повод твърдения, че лекарството липсва в пловдивски болници. Министър Ангелов е разпоредил дружеството "БулБио" да работи на денонощен режим, а дирекцията "Лекарстевна политика" в МЗ осъществява координацията. Процесът е контролиран, увери той.

Доц. Кунчев разкри кой ще поеме РЗИ-София и кога карантинираните ще бъдат уведомявани електронно

 

 
Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини