Доц. Кунчев разкри кой ще поеме РЗИ-София и кога карантинираните ще бъдат уведомявани електронно

  • 06 ноември 2020 07:35

  • 2406
  • 6
Доц. Кунчев разкри кой ще поеме РЗИ-София и кога карантинираните ще бъдат уведомявани електронно
© Булфото (архив)

Няма как и нашите служители да не бъдат засегнати при това дифузно разпространение на коронавируса в София. Вчера няколко служители дадоха положителни проби. Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред Нова телевизия по повод карантинирането на изпълнителния директор на РЗИ-София. 

"Д-р Пенчев бе назначен за заместник-директор и ще поеме временно ръководството на РЗИ-София", разкри Кунчев.

И.д. директорът на РЗИ-София имала контакт с болен

Припомняме, че д-р Данчо Пенчев подаде оставка като шеф на столичната здравна инспекция само преди няколко седмици, след скандал с карантината на премиера и президента. Сега той отново временно ще поеме ръководството на РЗИ-София.

"Проблемът с кадрите в СРЗИ е от много години. В Русе отново имаме липса на медицински служители", добави главният държавен здравен инспектор. 

"Средното число на близките контактни на един заразен е 3-4 души", разкри доц. Кунчев. 

"Може би още другата седмица ще има възможност за електронно подаване на информация за карантинираните, което значително ще отпуши системата", завърши доц. Ангел Кунчев

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2406 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
вилибеца

2020.11.06 | 16:39

6
Няма никаква полза от мерките,това се разнася по въздуха и ходи там,където го наръсят. Целите са Европа и Северна Америка. Нещо не си пада много-много по жълтурковците. Насочете натам конспиративните си теории,а не към разни там корпорации,ваксини и др. бля-бля
Котарак

2020.11.06 | 09:05

5
Кунчев, сега аз да ти разкрия. Това нема да стане никога!
мойсей

2020.11.06 | 07:55

1
Може би още другото столетие страната ще се превърне в нормална държава. Само да си отидат комунистите и децата им - в буквалния смисъл.
Евала!

2020.11.06 | 08:20

4
Бре, един коментар на мястото си в целия сайт! Чакам и аз този момент!
Ръб

2020.11.06 | 08:03

2
За какво ги съобщавате данните, след като мерките ви са никакви? Страшно, зараза, няма лекари, болестта е тежка, протича непредвидимо, дрън - дрън, и извод - учениците и учителите- да ходят на училище и спокойно да се заразяват. Разминаването между данните, внушенията и паниката и последващите действия е алогично, направо шизофренично!?!
Защото...

2020.11.06 | 08:19

3
Когато има мерки, защо има такива мерки... когато няма мерки, защо няма мерки... Българинът е свикнал само да мрънка, не да изпълнява!

Добави коментар

Водещи новини