Проф. Донка Байкова разкри какво да хапваме, когато ни се дояде сладко

Нова телевизия
share

"Вредни храни" като термин не съществува. Ако дадена стока е в магазина, някой я е допуснал до там. Въпросът е, че има по здравословни и по-нездравословни храни. Всичко обработено от химия и в голямата си част от Е-тата са нездравословни. Това каза експертът по хранене и диетика проф. Донка Байкова в предаването "Плюс-минус" по Нова телевизия.

"Нездравословните храни довеждат до диабет и редица болести", каза още тя. 

"Газираните напитки са вредни за организма - те носят празни калории. Американците стават все по-дебели от напитките, които уж са 0 калории. Фреш напитките също не са толкова полезни, колкото смутитата", допълни проф. Байкова. 

"Ако имаме потребност от сладки неща, трябва да консумираме сладкото с нещо пълнозърнесто. Например плодова торта с "подложка" или блат от овесени ядки  - те абсорбират захарите", разкри експертът по хранене и диетика. 

"Здравословните храни не ни излизат по-скъпо. Натуралното месо и зеленчуци, приготвени по по-атрактивен начин, са също толкова вкусни, колкото и нездравословните храни", завърши проф. Донка Байкова. 

Водещи новини

Още новини