Как да преживеем опасните жеги, които връхлитат България

Pixabay
share

Започват опасните жеги. До края на седмицата температурите ще бъдат над 35 градуса.

„През лятото инфарктите и инсултите намаляват, защото на повечето хора през горещините кръвното спада”, каза в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия кардиологът доц. Сотир Марчев.

Експертът уточни, че при високи температури не трябва да се пият топли напитки. Относно храните кардиологът заяви, че не трябва да се готви – така се спестява топлината, излъчвана от печката. По думите му при жегите трябва да се консумират предимно студени храни.

„Консумирайте повече зеленчуци и плодове и по-малко месо”, посъветва доц. Марчев.

„Слънчевият удар се дължи на пряката слънчева светлина. Затова трябва да се носят шапки. Не прекалявайте със седенето на слънце”, каза той.

Водещи новини

Още новини