Рашидов: Всеки ден си взимах сбогом с живота (обновена)

Булфото (архив)
share

Всеки ден си взимах сбогом с живота, каза министърът на културата Вежди Рашидов по БТВ.

Скулпторът и художникът прие екипа на медията в дома си и разказа за онкологичното си заболяване. "Първото нещо, което правиш, като чуеш диагнозата, е умиращ психически", каза той. "Това е много тежко и изпадаш в безтегловност, каза още министърът. До мен бяха Великият архитект на Вселената и съпругата ми (доктор Снежана Бахарова). Тя е велика жена", каза още Рашидов.

Рашидов разказа и за своето лечение. "Бях в берлинската клиника "Шарите" и бях надупчен като холандско сирене. Вече знам кои са ми приятелите, защото когато те предаде приятел, тогава е най-тежко", каза още той.

"Станах министър заради Бойко Борисов, защото сме приятели и го уважавам. Той е момче, което израсна пред очите ми. Аз съм най-дъртият в правителството. Ще напусна поста, но имам още някои работи да свърша", каза още той. Министър допълни, че никога не е предавал приятелите си.



"Отказах и пиенето, и пушенето. Сега държа само една пура, която е радост за окото ми", каза министърът. Той допълни, че няма да се върне към тези си навици.
 

Водещи новини

Още новини