Състоянието на третия пострадал журналист край Абланица остава тежко, даряването на кръв продължава

Булфото (архив)
share

Журналистът от БГНЕС Любомир Янев, който пострада тежко при катастрофата край ловешкото село Абланица, остава в тежко състояние, съобщи БНТ.

Акцията по даряване на кръв за нашия колега продължава. Вчера повече от 20 журналисти дариха кръв в София за пострадалите колеги. Дарителската акция продължава и днес. Всеки, който иска да помогне, може да го направи от 8 до 12 и от 13 до 16 часа в Националния център по трансфузионна хематология на улица “Братя Миладинови” 112. При посещението в центъра изрично трябва да се уточни, че дарената кръв е за болницата в Ловеч за Любомир Янев.

Припомняме, че снощи в болницата в Ловеч почина другия тежко пострадал от катастрофата – операторът Светломир Генев. Непосредствено след нелепия инцидент загина и друг наш колега – фотографът от БГНЕС Петко Налбантов.

Жестоката катастрофа стана сутринта на 22-ри септември на главния път София – Варна, в района на село Абланица. Автомобил на информационната агенция, пътуващ към Велико Търново, се сблъска челно с друг автомобил. Водачът на другата кола също е ранен и е в болницата в Ловеч. Състоянието му е стабилно.

Екипът на Novini.bg поднася най-искрени съболезнования на роднините, близките и приятелите на починалите ни колеги.

 
 

Водещи новини

Още новини