Тежко болен иска евтаназия

share

Мъж, скован от парализа, търси спасение в евтаназията, за да не превърне в ад живота на близките си. Прикован към леглото от мозъчен тумор, Радослав стигнал до абсурда да си търси убийци, които да го отърват от мъките на този свят, тъй като евтаназията у нас е забранена.

Макар че двамата му синове и съпругата му обещават да се грижат за него до края, той не е съгласен, убеден, че легне ли им на гърба, ще ги умори, а той ще изгние в някой хоспис.

Радослав е опериран неуспешно от доброкачествен мозъчен тумор, който го парализира завинаги, а лечение вече няма.

"В невероятна тежест съм на цялото семейство, мога само да им вредя. Не мога повече да се опозорявам и ще намеря начин да си отида. Тази безпомощност ме влудява", твърдо решен е нещастният човек, пише в. "Всеки ден".

За да прекрати непоносимия си живот Радослав неволно разкри и кошмарни схеми на измамници, готови на нелегална евтаназия. Под благовидния предлог, че гледат възрастни хора, сайтове предлагали легален изход за кандидат-самоубийци. "Ще им се обадя и ще им кажа: "Искам да бъда ликвидиран!", призна Радослав.

Според него срещу 1500-2000 лева въпросните наемници щели да подменят хапчетата, с които се лекува, с отровни и да го унищожат с негово съгласие.

"Ако можех да мръдна, щях да се хвърля от балкона, тъй като живея на 11 етаж", призна Радослав.

Водещи новини

Още новини