Корнезов: Евтаназията е доброволна

  • 02 септември 2011 08:43

  • 1748
  • 4
Корнезов: Евтаназията е доброволна
© Булфото

Евтаназията е доброволна. Този, който иска, трябва да се подпише пред нотариус, след това трябва да има решение на петчленна комисия, а след това и на съда, така че има гаранция да няма злоупотреби. Това заяви за бТВ Любен Корнезов, народен представител от Коалиция за България, по отношение на внесения от него законопроект за евтаназията, който вчера Народното събрание отхвърли.

Вчера в подкрепа на идеята на червения депутат Любен Корнезов гласуваха едва 13 негови колеги, „против” бяха 59, „въздържаха се” 29.

"Аз съм категорично против евтаназията. Не смятам, че има нормален човек, който би прекъснал живота на човек и след това би си легнал спокойно." Това заяви по темата Ваньо Шарков, народен представител от Синята коалиция. Шарков заяви, че в Холандия само две години след като се узаконява евтаназията са установени куп злоупотреби.

Последвайте канала на

1748 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ves666

2011.09.05 | 20:18

4
da ia izprobvat parvo na tebe ,sled tova da kajesh kak .
махатма

2011.09.05 | 20:18

3
За първи път подкрепям Корнезов !!! Всеки има право да си спести агонията, когато болката стане нетърпима ! И никой няма право да го лишава от това право, и то от съображения за хуманност !!! Хората се самоубиват, когато намерят сили и смелост, но това ли е хуманизъм - да накараш един човек да се хвърли под влак или от балкон или да се отрови с ... нещо ??? Ако наистина цените човешкия живот, не го превръщайте в кошмар за безнадеждно болните !!!

2011.09.05 | 20:17

2
Животът е за силните и няма алтернатива. Малодушните се самоубиват, когато намерят грешното решение. Но да прехвърлят отговорността за своята смърт на живите им е отдавнашна мечта и ако евтаназията съществуваше, то медицината нямаше да я има или шеше да е слабо развита, лекарствата също и защо ли, нали щеше да има тояга в главата и край. Безнадежност? Каква по голяма безнадежност от това, че си жив за малко, а и Вселената и тя има край? Ами то излиза, че е антихуманно и да се раждат - и те ще бъдат мъченици безнадеждни, да им спестим мъките в най ранна възраст? "Всеки си носи кръста" - знае се от векове и на тези на които им тежи, да не изкачат с пируета "хуманност" и да товарят някого с два! А и не забравяйте - не откривате топлата вода.
махатма

2011.09.05 | 20:17

1
Ти разбираш ли изобщо за какво става въпрос тук ??? Става въпрос НЕ за зарязан от гаджето тийнейджър, който решава да се самоубие, а за болен в последен НЕЛЕЧИМ стадий от болестта, който се мъчи жестоко !!! Никой не прехвърля нищо на никого ! Хората искат просто да умрат бързо и безболезнено, когато нещата така или иначе вървят към край ! Повечето хора се страхуват НЕ от смъртта, а от процеса на умиране и най-вече, когато този процес е ужасно болезнен. Защо един осъден на смърт, да има право на безболезнена екзекуция т.е. смърт ? Защо има директива на ЕС за безболезнено убиване на прасета и пилета във фермите ??? И съвсем логично- защо да нямат това право и умиращите от нелечими болести в последен стадий ??? Не бъдете лицемери, това не е живот, за да го ''опазвате'', това е само и единствено АГОНИЯ !!!

Добави коментар

Водещи новини