Камала Харис ще даде утре за Си Ен Ен първото си интервю като кандидат-президент

gettyimages
share

Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис ще даде утре за телевизия Си Ен Ен първото интервю след влизането си в предизборната кампания преди малко повече от месец, съобщи самата телевизия, цитирана от Франс прес.

Заедно с Харис на въпросите на журналистката Дейна Баш ще отговаря кандидатът за вицепрезидент - губернаторът на щата Митесота Тим Уолз, с когото Харис ще има предизборна проява в Джорджия, ключов щат за изхода на изборите на 5 ноември.

Интервюто ще бъде излъчено в 21,00 ч. местно време (01 ч. по Гринуич в петък), уточни Си Ен Ен.

Петдесет и девет годишната демократка беше подложена на засилващ се натиск да даде пространно интервю за голяма американска медия. Досега тя свеждаше общуването с представители на медиите до съвсем кратки разговори с журналисти след пътуванията си или срещи с инфлуенсъри, пише БТА.

Спорове около дългоочакваните дебати между Тръмп и Харис, републиканецът заплаши да не участва

Интервюто за Си Ен Ен, което ще бъде последвано от дългоочакван дебат със съперника й републиканец Доналд Тръмп на 10 септември, подчертава факта, че тази необикновена президентска кампания е навлязла в друга фаза, десет седмици преди изборите и след еуфоричния конгрес на демократите за номиниране на техния кандидат за Белия дом миналата седмица в Чикаго.

Харис, която се включи в надпреварата след сензационното оттегляне на Джо Байдън на 21 юли, оттогава набра известна инерция в проучванията, но надпреварата остава изключително оспорвана.

Доналд Тръмп се нуждае от нов тласък, за да привлече гласове отвъд обичайната си база, която е много стабилна и още по-ревностна, откакто на 13 юли срещу него беше извършен опит за убийство, отбелязва АФП.

 

Водещи новини

Още новини