Барак Обама: Америка е готова за нова страница с Камала Харис като президент

  • 21 август 2024 11:28

  • 186
  • 1
Барак Обама: Америка е готова за нова страница с Камала Харис като президент
© Getty Images

Бившият американски президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият подкрепи въодушевено кандидата за Белия дом от Демократическата партия Камала ХарисКамала ХарисКамала Харис е родена на 20 октомври 1964 година в Оукланд, САЩ, в семейство на имигранти. в заключителна реч във втория ден на националния партиен конгрес, предаде ДПА.

"Америка е готова за нова страница. Америка е готова за по-добра история. Готови сме за президента Камала ХарисКамала ХарисКамала Харис е родена на 20 октомври 1964 година в Оукланд, САЩ, в семейство на имигранти.", заяви Обама пред аплодиращото го множество в Чикаго, където той е изградил голямата част от политическата си кариера.

"Камала ХарисКамала ХарисКамала Харис е родена на 20 октомври 1964 година в Оукланд, САЩ, в семейство на имигранти. е готова за поста. Това е личност, която е прекарала живота си, борейки се от името на хората, които имат нужда от глас и закрилник", заяви бившият президент.

Обама разкритикува и някогашния си приемник на поста от Републиканската партия Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, който ще се изправи срещу Харис в надпреварата за Белия дом.

Камала Харис призова демократите да се готвят за оспорвана надпревара с Доналд Тръмп

"Тук има 78-годишен милиардер, който не спря да хленчи за проблемите си, откакто слезе от златния си ескалатор преди девет години. Последва постоянен поток от оплаквания и претенции, които всъщност се влошиха сега, докато се бои да не загуби от Камала", допълни Обама.

"Нямаме нужда от още четири години шумотевица, празни приказки и хаос. Този филм сме го гледали и знаем, че продълженията обикновено са по-лоши", заяви бившият американски президент.

По-рано вчера Демократическата партия официално потвърди Харис за свой кандидат-президент за изборите на 5 ноември.

Самата Харис ще изнесе реч на конгреса утре през нощта, отбелязвайки финала на четиридневното събитие, което трябва да ѝ даде тласък до края на предизборната кампания, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
186 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
хамерика

2024.08.21 | 11:47

1
хамерика е готова да затвори книгата наречена демокрация

Добави коментар

Водещи новини