Нанси Пелоси към Джо Байдън: Моля те, оттегли се! Нямаш шансове срещу Тръмп

Getty Images (архив)
share

Бившият председател в Камарата на представителите в Конгреса на САЩ от Демократическата партия Нанси Пелоси е провела телефонен разговор с настоящия държавен глава Джо Байдън, в който го е помолила да се оттегли от надпреварата за Белия дом, съобщава CNN.

Според американския медиен гигант Пелоси е казала на Байдън, че „няма шанс“ да победи Тръмп на изборите през ноември, изтъквайки предварителните социологически проучвания, според които Байдън е обречен срещу кандидата на републиканците.

Тя също така е изразила тревогите си, че ентусиазмът му да се впусне в президентската надпревара ще „унищожи напълно“ перспективите на демократите за краен успех.

Байдън би преоценил кандидатурата си за изборите в САЩ, ако бъде диагностициран с „медицински“ проблем

Това е вторият телефонен разговор между Пелоси и Байдън, откакто стопанинът на Белия дом претърпя чутовен провал в дебата срещу Доналд Тръмп на 27 юни, отбелязва CNN.

Този път Пелоси е увеличила натиска върху Байдън да оттегли кандидатурата си, въпреки че самият той продължава да настоява, че може да победи Тръмп и няма намерение да се отказва. Нещо повече, Байдън дори споделил, че видял социологически проучвания, които пък давали на него предимство.

Потърсена за коментар след разговора, Нанси Пелоси не пожела да дискутира бъдещето на Байдън. Миналата седмица, в интервю за друга медия, Пелоси поясни, че Байдън сам решава дали да остане или да се оттегли от изборите за президент.

Водещи новини

Още новини