Откриха експлозиви в автомобила и в дома на заподозрения в стрелбата срещу Тръмп

Gettyimages
share

Експлозиви са открити в автомобила и в дома на заподозрения за извършител на стрелбата срещу бившия президент на САЩ Доналд Тръмп по време на предизборен митинг вчера в град Бътлър, щата Пенсилвания, предаде АП, като цитира представители на полицията.

Всичко по темата:
Стрелбата по Доналд Тръмп 67

Източниците, които са дали информацията за откритите материали за изработка на бомба, са говорили за АП при условие за анонимност. Следствието вече разполага и с предполагаемото оръжие на стрелбата срещу Тръмп, използвано от двадесетгодишния Томас Матю Крукс от Бетъл Парк, Пенсилвания.  

Официално: Томас Крукс е човекът, опитал да убие Тръмп

Той е бил ликвидиран малко след като е стрелял срещу кандидата за президент на Републиканската партия. Тръмп е леко ранен в дясното ухо. Целта на разследването е да установи какъв е бил мотивът за нападението.

Автомобилът на Крукс е бил открит в близост до мястото на предизборния митинг на Тръмп, информират в. "Уолстрийт Джърнъл" и телевизионният канал Си Ен Ен, предаде БТА. Вестникът и телевизия Ей Би Си Нюз съобщават, че полуавтоматичната пушка AР-15, с която се предполага, че е стреляно по Тръмп, е била закупена от баща му Матю Крукс. 

Всичко по темата:
Стрелбата по Доналд Тръмп 67

Водещи новини

Още новини