Изпълнителният директор на Full Tilt Poker е арестуван

share

Реймънд Битар, изпълнителен директор на Full Tilt Poker - световно известния сайт за онлайн игра на покер, е арестуван в САЩ, съобщи Reuters.

Той се е предал на властите на летище "Джон Кенеди" и е пледирал невинност по обвиненията в нелегално организиране на хазарт и измама на играещите в сайта, пише dnevnik.bg.

40-годишният Битар работи в ирландската централа на Full Tilt Poker и след като бе обвинен през април миналата година, не бе стъпвал в САЩ.

Федералните прокурори в Манхатън обвиниха преди повече от година 11 души от най-големите онлайн компании за покер - Absolute Poker, Full Tilt Poker и PokerStars.

На изслушването пред федералния съд в Манхатън Битар пледира невинност по 9 обвинения, включително за нелегален хазарт, пране на пари и финансови измами.

Онлайн хазартът е незаконен в САЩ от 2006г. насам. Това е годината, в която Битар прехвърли операциите на Full Tilt Poker в Дъблин. Някои американски депутати се изказаха напоследък за легализирането на и регулирането на интернет хазарта в страната.

От април 2011г. насам прокуратурата разшири обхвата на обвиненията срещу Full Tilt. Според тях сайтът действа като финансова пирамида и е платил на собствениците и ръководители си над 440 милиона долара, докато е мамил клиентите. Това е продължило и след подвигането на обвинения.

Прокуратурата смята ,че основаният през 2004г. Full Tilt и събрал около 1 милиард долара само от играчи в САЩ. Освен това сайтът дължина клиентите си в САЩ поне 350 милиона долара.

Ако бъде признат за виновен по всичките обвинения, Битар може да получи общо 140 години затвор.

Водещи новини

Още новини