Тръм оптимист относно ваксината срещу коронавируса

Getty Images/Guliver (архив)
share

Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази оптимизъм относно евентуална ваксината срещу коронавируса, като каза, че се надява, че такава ще има до края на годината, а може би и преди това, предаде БТА, цитирайки АФП.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33004

"Мислим, че ще имаме много добри резултати бързо. Надяваме се да имаме до края на годината ваксина, а може би и преди това. Правим зрелищен прогрес", обяви Тръмп и изтъкна, че има международно сътрудничество по въпроса.

Малко след това обаче на ежедневния си брифинг Тръмп посмекчи оптимизма си. Той каза: "Не искам хората да си помислят, че всичко зависи от една ваксина, но евентуална ваксина би била нещо страхотно. Бих искал да съм ясен: ваксина или не, ние ще се завърнем", добави той, визирайки протичащото в страната излизане от изолацията, наложена заради новия коронавирус.

Той каза, че би искал училищата в страната да подновят работа през есента, допълва Ройтерс.

Тръмп заяви, че правителството ще инвестира във всички водещи кандидати за ваксина за коронавируса и добави, че списъкът в тази насока е стеснен до 14 възможности, предаде Ройтерс. Плановете са той да бъде стеснен още повече.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33004

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини