Тръмп призова лидерите от цял свят да предприемат действия в защита на религиозната свобода

Getty Images/Guliver
share

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова лидерите от цял свят да предприемат действия в защита на религиозната свобода, предаде Асошиейтед прес. Тръмп отправи този призив в реч, която произнесе по време на среща на високо равнище, посветена на религиозните свободи и която се провежда в централата на ООН в Ню Йорк.

Президентът заяви, че около 80 процента от населението по света живее в страни, в които религиозната свобода е заплашена, ограничавана и дори забранявана. Тръмп каза, че по света хората от всякаква вяра са затваряни, санкционирани, измъчвани и убивани, често пъти в ръцете на собствените си правителства, просто защото са изразили своите вярвания.

Президентът подчерта, че е морално задължение на всички народи да спрат престъпленията срещу "хората на вярата", да освободят затворниците, задържани заради вярванията и убежденията си и да отменят законите, ограничаващи религиозните свободи.

"Нашите права не идват от нашите правителства, а от Бог!", заяви Тръмп, цитиран от ДПА. "Днес с един ясен глас САЩ призовават страните по света да сложат край на религиозното преследване", каза той.

Водещи новини

Още новини