Тръмп ще участва в проява в Тексас, организирана в чест на индийския премиер Нарендра Моди

  • 22 септември 2019 18:54

  • 304
  • 1
Тръмп ще участва в проява в Тексас, организирана в чест на индийския премиер Нарендра Моди
© Getty Images/Guliver (архив)

Президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския ще се включи в Тексас в проява, организирана в чест на индийския премиер Нарендра Моди, който е на посещение в САЩ, предаде Асошиейтед прес.

Десетки хиляди американци от индийски произход се очаква да отидат на митинга в Хюстън под надслов "Привет, Моди!".

Това става на фона на търговско напрежение между САЩ и Индия. Вашингтон обвини Делхи, че налага търговски ограничения и преустанови преференциалните си търговски споразумения с Индия. В отговор на това Индия наложи по-високи вносни мита за американски стоки.

Проявата ще даде на Моди, националист, подложен на критики заради наложените неотдавна строги мерки в Кашмир, шанс да даде нов тласък на отношенията си с индийската диаспора в САЩ. Тръмп пък ще излезе пред аудитория, която може да не приеме добре типичните му остри антиимигрантски послания, отбеляза Ройтерс.

Хюстън е един от малкото бастиони на Демократическата партия в доминирания от републиканци Тексас. Този щат ще е от жизненоважно значение за кампанията за преизбирането на Тръмп през 2020 г.

След Хюстън Тръмп планира да отиде в Охайо, където ще посети австралийски завод с премиера на Австралия Скот Морисън. В края на деня ще отиде в Ню Йорк, където следващата седмица ще участва в Общото събрание на ООН.

Последвайте канала на

БТА
304 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.09.22 | 20:31

1

ВЕЛИКА СТРАНА, ВЕЛИК ПРЕЗИДЕНТ!

Добави коментар

Водещи новини