Тръмп повтори, че не възнамерява да се срещне с ирански представители в Ню Йорк

  • 22 септември 2019 17:53

  • 380
  • 1
Тръмп повтори, че не възнамерява да се срещне с ирански представители в Ню Йорк
© Getty Images/Guliver (архив)

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския каза, че не възнамерява да се среща с ирански представители в кулоарите на Общото събрание на ООН в Ню Йорк тази седмица, предаде ДПА.

"Никога не трябва да се казва, че нещо е изключено, но аз нямам намерение да се срещам с Иран", каза Тръмп, докато отпътуваше от Вашингтон за Тексас. Той подчерта, че остава "гъвкав" по въпроса.

Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф е вече в Ню Йорк и заяви в интервю за Си Би Ес, че Иран не е отговорен за неотдавнашната атака срещу саудитски петролни инсталации.

"Уверени сме, че ако ООН извърши безпристрастно разследване, ще стигне до заключението, че (атаката) не идва от Иран", каза Зариф.

Тръмп наложи тази седмица нови санкции на Иран, включително срещу централната му банка.

САЩ искат да избегнат война с Иран. Допълнителните войски, които ще бъдат разположени в района на Персийския залив, са за "възпиране и отбрана", каза днес държавният секретар Майк Помпейо, цитиран от Ройтерс.

Той заяви пред телевизия "Фокс нюз", че Тръмп ще предприеме действия, ако такива мерки за възпиране не постигнат успех и че това се разбира много добре от иранското ръководство.

Последвайте канала на

БТА
380 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.09.22 | 19:15

1

ПРАВИЛНО, НЯМА ПРИЧИНА ДА СЕ СРЕЩА С ЦИГАНИ

Добави коментар

Водещи новини