Украйна отдаде почит и погреба на официална церемония жертви на руския удар в Полтава

Getty images (архив)
share

Жертви на ракетното нападение на Русия по военния институт в Полтава, един от най-смъртоносните руски въздушни удари от началото на войната в Украйна, при който загинаха над 50 души, а повече от 300 бяха ранени, днес бяха погребани в източния украински град, предаде АП, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14529

Стотици опечалени, сред които скърбящи семейства, местни жители и представители на властите се събраха за официалната церемония в катедралата "Успение Богородично" в град Полтава, разположен на около 350 км югоизточно от украинската столица Киев.

Ридаещи близки, много от които държаха червени карамфили, стояха над ковчезите на жертвите, поставени пред църквата и покрити с жълто-сини украински знамена. По време на службата прозвуча и сирена за въздушно нападение.

Местните жители коленичиха, за да отдадат мълчалива почит, докато катафалките с ковчезите на жертвите преминаваха покрай тях на път за военното гробище извън града, за да бъдат погребани.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви късно снощи, че броят на жертвите на руския въздушен удар на 3 септември във Военния институт по комуникации в Полтава е нараснал до 55-ма души, а 328 души са ранени.

25-ма души са спасени след днешната руска атака срещу Полтава

 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14529

Водещи новини

Още новини