Руската полиция е свалила гарда малко преди атентата в Москва

Getty images (архив)
share

Руската полиция е свалила гарда малко преди терористите от Ислямска държава (ИД) да извършат кървавия атентат в музикалната зала „Крокус Сити хол“ в Москва, написа вестник „Вашингтон пост“, цитиран от БТВ.

Всичко по темата:
Атентатът в Москва 117

Според медийната информация първоначално сигурността е била затегната. Персоналът е бил инструктиран как да се действа при евентуална терористична атака. По-късно местната полиция по неизвестни причини е свалила гарда.

Още след смъртоносната стрелба в концертната зала от Белия дом припомниха, че са предупредили Кремъл за висок риск от атака в Москва. Тогава администрацията на Владимир Путин не е послушала предупрежденията.

Американски представител: САЩ предупредиха Русия за възможността от нападение

Междувременно базираният в Нидерландия вестник "Москоу таймс" написа, че в централния град Екатеринбург служители от Россгвардия (военизирано подразделение в рамките на МВР) са започнали да обясняват на учениците как да действат при евентуална терористична атака. "На децата им се преподава, че трябва да се крият под чиновете, да блокират вратите и т.н.", посочи още изданието.

 

 

 

Всичко по темата:
Атентатът в Москва 117

Водещи новини

Още новини