Русия: Двама терористи са убити в Северен Кавказ

  • 11 април 2024 16:46

  • 496
  • 2
Русия: Двама терористи  са убити в Северен Кавказ
© Getty images (архив)

Руските специални сили са ликвидирали при престрелка в южната част на страната днес двама души, заподозрени в планиране на терористични атаки, предаде Асошиейтед прес, като се позова на Национален антитерористичен комитет (НАК) в Москва.

Всичко по темата:
Атентатът в Москва 120

Заподозрените били блокирани в покрайнините на град Налчик – столицата на република Кабардино-Балкария – и открили огън срещу специалните сили на Федералната служба за сигурност (ФСС), посочи Комитетът.

НАК не предостави подробности какви действия се предполага, че са планирали заподозрените, но антитерористичната операцията бе осъществена на фона на засилени опасения за сигурността в Русия след атаката от 22 март в концертна зала в Москва, при която бяха убити 145 души.

Отговорност за нападението тогава пое клон на терористичната групировка "Ислямска държава".

Русия заяви, че разследва украинска следа за нападението в "Крокус сити хол"

Руската република Кабардино-Балкария се намира в Северен Кавказ, където ислямисткият екстремизъм тлее от десетилетия отбеляза АП, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
496 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 05:24

2
❤️ Г­­о­р­­­е­­щ­­­и­­­ ­м­­о­­м­и­­ч­­­е­­т­а­­ ­­­в­­и­­ ­­о­­ч­а­к­в­а­т ­­-­­­ X­1­8­.­F­U­N

2024.04.11 | 23:37

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> do.my/aman

Добави коментар

Водещи новини