Благотворителен концерт край "Крокус сити хол" започна с минута мълчание в памет на жертвите

Wikimedia Commons
share

Минута мълчание беше обявена преди началото на благотворителен концерт в памет на жертвите на терористичната атака в "Крокус сити хол", провеждащ се край спонтанния мемориал до стените на комплекса, предаде ТАСС.

Всичко по темата:
Атентатът в Москва 120

В близост до сцената бяха поставени фигури на жерави от запалени свещи, свещи имаше и в лампите на мнозина, дошли на спонтанния мемориал. По време на минутата мълчание на фасадата на "Крокус" беше пусната видеопоредица с летящи в небето жерави, които след това бяха заменени от снимки на загиналите при терористичния акт.

Минутата мълчание започна в 19:52 ч. московско време - приблизително по това време на 22 март са започнали трагичните събития.

Киев: Руските служби са знаели месец по-рано за предстоящия терор край Москва

След дошлите да почетат паметта на жертвите, на сцената на благотворителния концерт излезе музикална група, ръководена от руския диригент Валерий Гергиев. В паузите между изпълненията на музикантите няколко участници в трагичните събития разказаха как са успели да избягат.

През целия ден хората продължиха да носят цветя в памет на загиналите при терористичната атака. Охраната на "Крокус" беше засилена - осигурени бяха специални маршрути за разпределяне на потока от хора, на тях бяха монтирани металодетекторни рамки, а до тях дежуреше охрана.

През целия ден в близост до кметството на Крокус се провеждаха възпоменателни събития. В следобедните часове, на деветия ден от трагедията, архиепископът на Одинцово и Красногорск Тома отслужи панихида на мястото на спонтанния мемориал.

Служителите на повече от 130 дипломатически мисии взеха участие в траурната церемония по полагането на цветя пред него, припомня БТА.

Всичко по темата:
Атентатът в Москва 120

Водещи новини

Още новини