Снимка на един от атентаторите от "Крокус Сити Хол" разкри цялата истина за кървавия ад

Туитър
share

В социалните мрежи се разпространява снимка на един от заподозрените за терористичната атака в Подмосковието, направена в "Крокус Сити Хол" още на 7 март.

Всичко по темата:
Атентатът в Москва 117

Предположенията са, че атаката е била планирана за по-ранна дата, но заради предупрежденията на САЩ, Великобритания и други западни държави за готвени въоръжени нападения в Русия, атаката е била отложена и осъществена чак на 22 март.

Кадрите първоначално се появиха в телеграм канала "Поздняков 3.0", който пише, че един от абонатите на канала работи като фотограф в концертната зала и в този ден е правел снимки, така че в обектива му е попаднал един от заподозрените.

Потребителите в интернет си задават въпроса защо след като западните разузнавателни служби са предупредили своевременно за подготвян атентат, руските служби не са успели да направят нещо, за да го предотвратят. 

Защо заподозряха в тероризъм руснак, живеещ в Украйна?

Следственият комитет предяви обвинение в извършване на атентат, довел до човешки жертви, на двама предполагаеми участници в нападението в концертната зала. Ако бъдат признати за виновни, те ще бъдат осъдени на доживотен затвор, пише Блиц.

Първият заподозрян, изправен пред съда в Москва, се казва Далерджон Мирзоев, на 32 години.

Той е женен и има четири деца. Мирзоев е гражданин на Таджикистан. Имал е временна регистрация за три месеца в Новосибирск, но тя изтекла.

 

Всичко по темата:
Атентатът в Москва 117

Водещи новини

Още новини