Защо заподозряха в тероризъм руснак, живеещ в Украйна?

  • 25 март 2024 09:36

  • 3024
  • 3
Защо заподозряха в тероризъм руснак, живеещ в Украйна?
© БТВ

Опитват се да ме дискредитират и не изключвам вероятността да бъда подложен на преследване. Това каза ексклузивно за bTV руснакът Микола Малуха, който живее от 10 години в Украйна и вече е с украинско гражданство.

Мъжът е един от посочените от пропагандните руски сайтове като „заподозрян за атентата“ в Москва.

За ужаса от терора и страха в Москва - разказ на нашата сънародничка Анастасия Кутковски

„В момента съм град Ирпин в Одеска област. През последните дни не съм ходил в Русия. За последно съм бил там през 2014 г.“, поясни мъжът.

Той посочи, че руските специални служби са разпространили документа му за самоличност, защото се опитват да го дискредитират.

„От това, което прочелото, разбрах, че съм се занимавал с организирането на терористичната атака в Москва. Мои приятели разпространиха новината в социалните мрежи за тиражираните обвинения в Русия. Не зная защо точно мен са избрали. През 2022 г. бях в Донецк. Там стреляха по мен, защото се застъпих за един младеж, когото руснаците преследваха“, обясни още руснакът с украинско гражданство.

Според него информацията за него и документите му са попаднали с руските служби покрай случката в Донецк. Той не изключва вероятността да бъде подложен на преследване.

Нейнски: Очаквам втвърдяване на режима на Путин след атентата в Москва

Микола Малуха разказа също така, че преди няколко дни над къщата му са прелетели две руски ракети. Приема това с доза философия и без голямо напрежение. „Трудно ми е да кажа, какво още може да се случи. Ние живеем в непрекъснато опасност“, допълни още той.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
3024 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
УКРАИНСКИ ФАШИСТИ

2024.03.25 | 15:52

3
Нова информация за терористите: 1 от терористите има украинско гражданство и вече се е бил за Украйна през 2022 г. Името му е Рустам Ажиев с псевдоним Абдулхаким Шишани. Той е посетил Украйна преди 2 седмици и след това се е върнал в Русия уж през Турция. Той се би за украинските сили в Чеченския отряд на шейх Мансур, който се ръководи от добре известния чеченски терорист Ахмед Закаев, който сега се намира в Лондон и по някакво „съвпадение“ посети Зеленски само преди няколко месеца.
Чочи

2024.03.25 | 13:41

2
Всеки има право да оборва всичко до доказване на противното.А относно сайтовете всичко ,което е Русия е пропаганда.А Гюбелс е бащата на пропагандата.

2024.03.25 | 09:39

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> use.my/bman

Добави коментар

Водещи новини