Промишленото производство в Русия продължава да нараства с бързи темпове

Getty Images
share

Промишленото производство в Русия нараства през декември с темпове, които не са отчитани от началото на 2017 г., въпреки че броят на новите поръчки от клиенти в чужбина намалява за втори пореден месец. Това показват данните от проучване на рейтинговата агенция "Стандард енд Пуърс глоубъл" (S&P Global), публикувани днес и цитирани от Ройтерс.

Индексът, отчитащ активността на мениджърите по доставките в руския промишлен сектор (PMI), на "Стандард енд Пуърс глоубъл" се повишава до 54,6 пункта през декември при 53,8 пункта през ноември. 

Това е най-високата стойност на показателя от януари 2017 г.

Нидерландското промишлено производство с шестмесечен минимум през октомври

"Отчита се увеличаване на търсенето (на продукти на руската промишленост - бел. ред.), но то е предимно от страна на клиенти на вътрешния пазар в Русия, тъй като новите поръчки за износ намаляват за втори пореден месец", се посочва в съобщение на "Стандард енд Пуърс глоубъл".

Управляващите в Москва инвестират значителни средства в промишленото производство. От началото на военната си агресия в Украйна те наливат огромни суми в сектора на отбраната. Целта им е да бъде увеличено производството на боеприпаси, както и на устройства и оборудване с военно предназначение, отбелязва БТА.

Нарастването на обема на продукцията на руския сектор на отбраната до голяма степен се дължи на търсенето на вътрешния пазар, според авторите на изследването.

Водещи новини

Още новини