Австрийската промишлена активност с нов спад през ноември

  • 28 ноември 2023 15:49

  • 494
  • 1
Австрийската промишлена активност с нов спад през ноември
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Австрийската промишлена активност се е понижила отново през ноември, но темпът на свиване се е смекчил спрямо октомври. Това се посочва в данните на "Стандарт енд Пуърс Глоубъл" (S&P Global), публикувани днес и цитирани от ДПА.

Индексът на мениджърите по доставките на австрийския клон на "УниКредит банк" (UniCredit Bank) е нараснал до 42,2 пункта през ноември спрямо 41,7 пункта през предходния месец, но въпреки това резултат от 50 пункта означава свиване в сектора.

Повишението в основния индекс е било задвижвано от по-малкия спад в новите поръчки, които са се понижили с по-бавен темп от осем месеца.

В Германия идеята за четиридневна работна седмица намира все повече привърженици

Темпът на свиване при новите заявки за износ е бил най-слабият от февруари, предаде БТА.

Друг фактор, който е предизвикателство за търсенето, е забавянето в цялата икономика, най-вече в строителния сектор, според проучването.

Вследствие на това е имало понижение в производството и темпът на свиване е бил незначително по-бърз, отколкото през преходния месец. 

Фирмите са намалили работната си сила за седми пореден месец през ноември, но темпът на съкращаване на работните места се е забавил.

Последвайте канала на

Калина Христова
494 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.28 | 16:17

1
Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виaгpа), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема. Повече подробности тук------>> gg.gg/blumag

Добави коментар

Водещи новини