Повече германски промишлени компании изпитват недостиг на суровини и материали

  • 29 февруари 2024 13:20

  • 192
  • 1
Повече германски промишлени компании изпитват недостиг на суровини и материали
© Getty Images

Броят на германските компании от сектора на промишлеността, които отчитат недостиг на материали и суровини, се е увеличил през този месец спрямо началото на годината. Това сочи най-новото проучване на мюнхенския институт "Ифо" (Ifo), данните от което бяха получени в БТА. 

През февруари 14,6 на сто от фирмите, участвали в допитването, са обявили, че изпитват недостиг на материали и суровини, а през януари за подобни проблеми са съобщили 12,5 на сто от компаниите. 

"Наред с продължаващия конфликт в региона на Червено море (атаките срещу търговски кораби - бел. ред.) и железопътната стачка в Германия е станала причина за недостига на суровини и материали, изпитван от някои компании", посочва ръководителят на отдела за проучвания в "Ифо" Клаус Волрабе. 

Неочакван скок на германските промишлени поръчки през декември

Последвайте канала на

Константин Тодоров
192 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.29 | 17:10

1
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини