Промишлените поръчки в Германия бележат неочакван спад през октомври

  • 06 декември 2023 14:00

  • 795
  • 1
Промишлените поръчки в Германия бележат неочакван спад през октомври
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Поръчките от клиенти за промишлените предприятия в Германия намаляват за първи път от три месеца предимно заради по-слабото търсене на машини и производствено оборудване. Това сочат данните на федералната статистическа служба "Дестатис" (Destatis), публикувани днес и цитирани от ДПА.

Фабричните поръчки спадат с 3,7 на сто на месечна основа през октомври, след като през септември се повишиха с 0,7 на сто. Икономисти очакваха те да се увеличат с 0,2 на сто през октомври, посочва ДПА. 

Спадът се дължи на намаляване на поръчките от страна на чуждестранни клиенти, които са били със 7,6 на сто по малко на месечна основа. Клиентите в Германия обаче са увеличили поръчките си към промишлените предприятия в страната с 2,4 на сто през октомври. 

Спад на промишленото производство във Франция и Испания през октомври

Като цяло новите фабрични поръчки за машини и за производствено оборудване се сриват с 13,5 на сто спрямо септември, когато се увеличиха с 9,8 на сто. 

На годишна основа (спрямо октомври 2022 г.) поръчките от клиенти за промишлените предприятия в Германия намаляват със 7,3 на сто, отбелязва БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
795 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ха ха ха

2023.12.06 | 14:54

1
ЗАПОЧНА СЕ. ДЪВЧАХТЕ, ДЪВЧАХТЕ ПА СИ ПРИЗНАХТЕ. ЛЕТЕЖ КЪМ ДЪНОТО. А ВИЖТЕ КАК ПОСРЕЩНАТ ПУТИН ВЪВ ДУБАЙ. КРАСОТА.

Добави коментар

Водещи новини