Председателят на Държавната дума: Търпението ни се изчерпва

Wikimedia Commons
share

Председателят на Държавната дума на Русия, Вячеслав Володин, сравни украинския президент Володимир Зеленски с покойния лидер на Ал Кайда Осама бин Ладен, обвинявайки го, че "дава нареждания за изпълнението на терористични нападения".

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14020

,,Президентът на Украйна, давайки нареждания да се извършват терористични атаки, действа като Осама бил Ладен и други международни терористи. А тези политици от Запада, които поддържат режимът на Зеленски, всъщност спонсорират тероризма'', заяви Володин.

По думите му действията на Зеленски са докарали единствено "страдания" на украинския народ, който се е превърнал в "заложник на нацистките му политики", съобщи още той в профила си в Телеграм, след което добави, че "търпението на Русия е на изчерпване".

Москва отправи официално предупреждение към САЩ и НАТО в случай че "нещата излязат от контрол"

Накрая Володин завърши с известната фраза, че "с терористи не се преговаря".

Коментарът на председателя на Думата идва ден, след като Русия обстрелва редица украински градове като отмъщение за експлозията на Кримския мост. В резултат от ракетните удари най-малко 20 души загинаха, а стотици бяха ранени. Атаката бе определена от Киев като акт на военно престъпление, тъй като всички загинали и пострадали са мирни граждани, припомня 20minutos.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14020

Водещи новини

Още новини